Over Renée

Het zal ergens in 2011 zijn geweest dat het idee in me opkwam om voor senioren meer te kunnen betekenen. In het kleinschalig appartementencomplex waar ik woon, was op dat moment bij één van de bewoners alle hulp welkom voor ondersteuning en gezelschap. Hierdoor zag ik nieuwe mogelijkheden en kansen.

Later heb ik me als vrijwilliger aangemeld voor “Tilburgs maatje” bij ContourdeTwern. Dit was de uiteindelijke start om na twee jaar als zorgprofessional in de sociale dienstverlening aan het werk te gaan. Tot die tijd ben ik altijd fulltime werkzaam geweest als managementassistente en als personeelsfunctionaris.

In de voorbije jaren heb ik vele cursussen en workshops gevolgd met betrekking tot de ouderen- en familiezorg. Dementie, Parkinson, diabetes en NAH ken ik niet alleen vanuit de cursusboeken, vooral door mijn inzet bij cliënten heb ik hier zowat dagelijks mee te maken.

Met enthousiasme en trots kan ik over mijn werkervaring vertellen maar de echte aanbevelingen komen toch van de familieleden. Of van andere zorgverleners zoals huisarts, medewerkers van de thuiszorg en niet te vergeten de huishoudelijke hulp. Zij maken mij mee tijdens de inzetten bij cliënt en typeren mij als: anticiperend, attent, betrouwbaar, flexibel, lief, vrolijk en zorgzaam.

Renée Smolders