Individuele begeleiding

Vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Wet Langdurige Zorg kan een persoonsgebonden budget beschikbaar worden gesteld voor individuele begeleiding. De gemeente of het zorgkantoor geeft dan een beschikking op basis van een taakomschrijving met het te behalen doel. Dit noemt men “zorg op maat”.

Uitgangspunt is dat er beperkingen moeten zijn, waardoor de zelfredzaamheid deels is afgenomen en afhankelijkheid van anderen is ontstaan.

Bijvoorbeeld:

  • Wanneer er sprake is van dementie en cliënt zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen. Dan kan er ondersteuning geboden worden om de dagelijkse structuur aan te houden. Er samen op uit gaan, maar ook in de huishouding samen actief zijn. Boodschappen doen, koken, een wasje draaien. Het ritme bij cliënt erin houden om ook voldoende te drinken en op tijd te eten.
  • Of door somatische beperkingen waardoor deelnemen aan activiteiten en het naar buiten gaan enkel mogelijk is met hulp van anderen.

Diensten en Activiteiten:

Nieuwsgierig geworden?

Bel gerust voor meer informatie en voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen kijken waar onze krachten liggen en deze bundelen.

Neem contact op met mij